ÚJ készítményeink
Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu
Archívum
Glüko
glukozamin-msn
Slide 2
glukozamin-msn
Slide 3
glukozamin-msn

Természetes C-vitamin forrás

Újságban megjelent interjú:

Folyékony C

Vitamin a Legjobb Vegyésztől

Amikor Szent-Györgyi Albert felfedezte a C-vitamint, a szer névadása sajátos metamorfózison ment keresztült. Első neve “ignose” (nemtudom-mi-cukor), majd  “Godnose” (Isten-tudja), ezt követte a tudományosabb kicsengésű “hexuronsav”, majd a skorbut elleni gyógyhatásból származó „aszkorbinsav”. A történetnek azonban nincs vége: a legújabb „Folyékony C” nevű vitaminkészítmény nemcsak nevében, hanem hatásfokában is egyedülálló – tudtuk meg dr. Nádor-Virág Anikó gyógyszerésztől, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem egykori hallgatójától.

Szent-Györgyi Albert paprikája: kápia

Szent-Györgyi Albert paprikája: kápia

Hatalmas utat járt be a „magyar” paprika, amint Amerikából Európán, illetve Törökországon keresztül Magyarországra is eljutott, s Szent-Györgyi Albert laboratóriumában a nagy mennyiségben kikristályosított C-vitamin fő forrásává lett.

Hála a felfedezésnek, ma már olcsón hozzájuthatunk a C-vitamin néven ismeretes, vegyi úton kikristályosított aszkorbinsavhoz. A gyógyszertárba fillérekért vásárolhatunk annyi „acidum ascorbinikumot”, amely a múlt század harmincas éveiben még egy vagyont ért. A C-vitamin szedése azonban akkor éri el az optimumot, ha más tényezőket is figyelembe veszünk.

Mire gondol?

Divat, hogy az emberek 1000-1500 mg aszkorbinsavat is bevesznek naponta, holott az emberi szervezet C-vitamin szükséglete ennek töredéke, 60-80 mg. Betegség, megfázás esetén indokolt lehet a nagyobb dózis, s mivel vízben oldódó szerről van szó, a felesleges mennyiség a vizelettel eltávozik a szervezetből. A nagy mennyiségű vitamin folyamatos szedése azonban hosszú távon a kiválasztó rendszer károsodásához vezethet. A vese ugyanis nem arra lett „kitalálva”, hogy naponta 1-1,5 gramm C-vitamin kiszűrésével küzdjön.

Mi a megoldás?

 

Az egyik megoldás a C-vitamin megfelelő adagolása, a másik pedig a jobb minőség bevitele. Mindkettőre alkalmas a liquid állapotban forgalomba hozott Folyékony C, amelynek vitamintartalmát gyümölcsökből, préseléssel „állítják elő”. Tehát nem mesterséges úton, laboratóriumokban, hanem úgy, ahogyan a Legjobb Vegyész kitalálta.

Mindkettő hatóanyaga ugyanaz. Miért jobb akkor a gyümölcsökből kipréselt C-vitamin a mesterségesen előállított-tól?

Azért, mert a gyümölcsben, gyógynövényben a vitamin más hatóanyagokkal együtt, komplex módon áll a rendelkezésünkre. Ez azt jelenti, hogy a szervezet számára legmegfelelőbb kémiai környezetben, megfelelő ph-értékű közegben, amelyben a vitamin nem csak „jól érzi magát”, hanem az emberi szervezet számára is  könnyen feldolgozható. Ráadásul a természet jóvoltából olyan bioflavonoidokat is tartalmaz, amelynek üdvös volta orvosilag is bizonyított. Antioxidáns hatása a szervezetben lévő szabad gyökök lekötése révén a sejtek öregedését gátolja, valamint a rák elleni is preventív hatású. A legújabb állatkísérletek azt bizonyítják, hogy az Alzheimer-kór megelőzésében is nagyszerű. A készítmény heszperidin és rutin tartalma az érfalakat erősíti, így fogínyvérzés, aranyér és visszér elkerülésére is jó.

Miből készítik a Folyékony C-t?

Acerola (barbadoszi cseresznye)

 

Magas C-vitamin tartalmú gyümölcsökből, citrusfélékből  – narancs, citrom, mandarin és ezek változatai – csipkebogyóból, barbadoszi cseresznyéből. A kipréselt koncentrátumban nincsen cukor, hanem azt agavé-nektárral édesítik.

Hogyan szerezhető be a készítmény?

Mivel új termékről van szó, ezért a termék pontos nevét kell elmondani a patikusnak vagy a gyógynövényesnek ami alapján 5 nagykereskedésből Ők meg tudják rendelni. Dynamic Folyékony C termék pontos  nevei a www.nutrilab.hu oldalon a termék leírásának oldalán illetve ezen az oldalon itt található.

(Somorjai László)

2 hozzászólás to “Természetes C-vitamin forrás”

 • Táncos Dénes:

  Már bocsássák meg, de ekkora csacsiságot nem szabad hangoztatni: 80 mg/nap ! 1000-1500 mg/nap! Betegség esetén 4000-5000 mg!!! Szent-Györgyi professzor is így gyógyult ki rákos megbetegedéséből jóval 70-en túl! Aki mást állít, az vagy hazudik, vagy tudatlan! Ennnyyyiii!

  • Kedves Dénes,

   nagy dózisú C vitamin rákterápiára jelenleg folynak a kutatások. Szent-Györgyi Albert egy lába a történetnek, jó lenne ha klinikai vizsgálatok bebizonyítanák. Személyes tapasztalat, hogy több rákbeteg ismerős, aki nagy dózisú C Vitamint fogyasztott sajnos nem gyógyult meg. dr. Árok Renáta kórházi gyógyszerész azon dolgozik, hogy a nagy dózisú infúziós C vitamin előállítása a magyar betegek számára is elérhető legyen. Bemásolok az eredményeiről megjelent cikkből:
   “A C-vitaminnak az 1970-es évektől véltek terápiás hatást tulajdonítani, aminek kapcsán napjainkig számos klinikai vizsgálatot, esettanulmányt és fázis I. vizsgálatot publikáltak. Az esettanulmányok az intravénásan adagolt nagydózisú C-vitamin kezelést követően a tumor teljes remissziójáról számoltak be, ellenben a klinikai vizsgálatok alapján csak annyi ismert, hogy a kezelést a betegek jól tolerálták, jelentős mellékhatások nem jelentkeztek, a terápia a betegek közérzetét javíthatja és a túlélésüket is megnövelheti. Tumorellenes választ rendszerint nem regisztráltak. A szakirodalom szerint jelenleg is folynak humán fázis I –II. vizsgálatok, mivel az eddigi preklinikai és fázis I vizsgálatok eredményei nem elégségesek a klinikai alkalmazás általános bevezetéséhez. ” Teljes cikk: http://www.pharmaonline.hu/gyogyszereszi_gondozas/cikk/parenteralis_c_vitamin_oldatok_onkologiai_celu_alkalmazasa_es_stabilitasvizsgalata?utm_source=newsletter&utm_medium=pharma_online_hirlevel&utm_campaign=12458

   80-160 mg ajánlás a jelenleg hivatalos ajánlás. Ha bizonyítást nyerne, a nagy dózisú C vitamin terápiás hatása, ígérem felemelem a cikkben:)Addig meg türelmesen várakozom…..

Hozzászólás

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Keresd a patikában is!
NutriLAB Cholestin articsóka kapszula 60Xwww.nutrilablog.hu NutriLAB Liverprotect máriatövis kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutriLAB Pinnothin koreai fenyőmag olaj kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutriLAB Aloe Vera juice 0.5 L www.nutrilablog.hu NutriLAB 3 Alge tabletta 120X www.nutrilablog.hu aloevera-juice