ÚJ készítményeink
Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu
Archívum
Glüko
glukozamin-msn
Slide 2
glukozamin-msn
Slide 3
glukozamin-msn

Természetes C-vitamin forrás

Újságban megjelent interjú:

Folyékony C

Vitamin a Legjobb Vegyésztől

Amikor Szent-Györgyi Albert felfedezte a C-vitamint, a szer névadása sajátos metamorfózison ment keresztült. Első neve “ignose” (nemtudom-mi-cukor), majd  “Godnose” (Isten-tudja), ezt követte a tudományosabb kicsengésű “hexuronsav”, majd a skorbut elleni gyógyhatásból származó „aszkorbinsav”. A történetnek azonban nincs vége: a legújabb „Folyékony C” nevű vitaminkészítmény nemcsak nevében, hanem hatásfokában is egyedülálló – tudtuk meg dr. Nádor-Virág Anikó gyógyszerésztől, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem egykori hallgatójától.

Szent-Györgyi Albert paprikája: kápia

Szent-Györgyi Albert paprikája: kápia

Hatalmas utat járt be a „magyar” paprika, amint Amerikából Európán, illetve Törökországon keresztül Magyarországra is eljutott, s Szent-Györgyi Albert laboratóriumában a nagy mennyiségben kikristályosított C-vitamin fő forrásává lett.

Hála a felfedezésnek, ma már olcsón hozzájuthatunk a C-vitamin néven ismeretes, vegyi úton kikristályosított aszkorbinsavhoz. A gyógyszertárba fillérekért vásárolhatunk annyi „acidum ascorbinikumot”, amely a múlt század harmincas éveiben még egy vagyont ért. A C-vitamin szedése azonban akkor éri el az optimumot, ha más tényezőket is figyelembe veszünk.

Mire gondol?

Divat, hogy az emberek 1000-1500 mg aszkorbinsavat is bevesznek naponta, holott az emberi szervezet C-vitamin szükséglete ennek töredéke, 60-80 mg. Betegség, megfázás esetén indokolt lehet a nagyobb dózis, s mivel vízben oldódó szerről van szó, a felesleges mennyiség a vizelettel eltávozik a szervezetből. A nagy mennyiségű vitamin folyamatos szedése azonban hosszú távon a kiválasztó rendszer károsodásához vezethet. A vese ugyanis nem arra lett „kitalálva”, hogy naponta 1-1,5 gramm C-vitamin kiszűrésével küzdjön.

Mi a megoldás?

 

Az egyik megoldás a C-vitamin megfelelő adagolása, a másik pedig a jobb minőség bevitele. Mindkettőre alkalmas a liquid állapotban forgalomba hozott Folyékony C, amelynek vitamintartalmát gyümölcsökből, préseléssel „állítják elő”. Tehát nem mesterséges úton, laboratóriumokban, hanem úgy, ahogyan a Legjobb Vegyész kitalálta.

Mindkettő hatóanyaga ugyanaz. Miért jobb akkor a gyümölcsökből kipréselt C-vitamin a mesterségesen előállított-tól?

Azért, mert a gyümölcsben, gyógynövényben a vitamin más hatóanyagokkal együtt, komplex módon áll a rendelkezésünkre. Ez azt jelenti, hogy a szervezet számára legmegfelelőbb kémiai környezetben, megfelelő ph-értékű közegben, amelyben a vitamin nem csak „jól érzi magát”, hanem az emberi szervezet számára is  könnyen feldolgozható. Ráadásul a természet jóvoltából olyan bioflavonoidokat is tartalmaz, amelynek üdvös volta orvosilag is bizonyított. Antioxidáns hatása a szervezetben lévő szabad gyökök lekötése révén a sejtek öregedését gátolja, valamint a rák elleni is preventív hatású. A legújabb állatkísérletek azt bizonyítják, hogy az Alzheimer-kór megelőzésében is nagyszerű. A készítmény heszperidin és rutin tartalma az érfalakat erősíti, így fogínyvérzés, aranyér és visszér elkerülésére is jó.

Miből készítik a Folyékony C-t?

Acerola (barbadoszi cseresznye)

 

Magas C-vitamin tartalmú gyümölcsökből, citrusfélékből  – narancs, citrom, mandarin és ezek változatai – csipkebogyóból, barbadoszi cseresznyéből. A kipréselt koncentrátumban nincsen cukor, hanem azt agavé-nektárral édesítik.

Hogyan szerezhető be a készítmény?

Mivel új termékről van szó, ezért a termék pontos nevét kell elmondani a patikusnak vagy a gyógynövényesnek ami alapján 5 nagykereskedésből Ők meg tudják rendelni. Dynamic Folyékony C termék pontos  nevei a www.nutrilab.hu oldalon a termék leírásának oldalán illetve ezen az oldalon itt található.

(Somorjai László)

2 hozzászólás to “Természetes C-vitamin forrás”

 • Táncos Dénes:

  Már bocsássák meg, de ekkora csacsiságot nem szabad hangoztatni: 80 mg/nap ! 1000-1500 mg/nap! Betegség esetén 4000-5000 mg!!! Szent-Györgyi professzor is így gyógyult ki rákos megbetegedéséből jóval 70-en túl! Aki mást állít, az vagy hazudik, vagy tudatlan! Ennnyyyiii!

  • Kedves Dénes,

   nagy dózisú C vitamin rákterápiára jelenleg folynak a kutatások. Szent-Györgyi Albert egy lába a történetnek, jó lenne ha klinikai vizsgálatok bebizonyítanák. Személyes tapasztalat, hogy több rákbeteg ismerős, aki nagy dózisú C Vitamint fogyasztott sajnos nem gyógyult meg. dr. Árok Renáta kórházi gyógyszerész azon dolgozik, hogy a nagy dózisú infúziós C vitamin előállítása a magyar betegek számára is elérhető legyen. Bemásolok az eredményeiről megjelent cikkből:
   “A C-vitaminnak az 1970-es évektől véltek terápiás hatást tulajdonítani, aminek kapcsán napjainkig számos klinikai vizsgálatot, esettanulmányt és fázis I. vizsgálatot publikáltak. Az esettanulmányok az intravénásan adagolt nagydózisú C-vitamin kezelést követően a tumor teljes remissziójáról számoltak be, ellenben a klinikai vizsgálatok alapján csak annyi ismert, hogy a kezelést a betegek jól tolerálták, jelentős mellékhatások nem jelentkeztek, a terápia a betegek közérzetét javíthatja és a túlélésüket is megnövelheti. Tumorellenes választ rendszerint nem regisztráltak. A szakirodalom szerint jelenleg is folynak humán fázis I –II. vizsgálatok, mivel az eddigi preklinikai és fázis I vizsgálatok eredményei nem elégségesek a klinikai alkalmazás általános bevezetéséhez. ” Teljes cikk: http://www.pharmaonline.hu/gyogyszereszi_gondozas/cikk/parenteralis_c_vitamin_oldatok_onkologiai_celu_alkalmazasa_es_stabilitasvizsgalata?utm_source=newsletter&utm_medium=pharma_online_hirlevel&utm_campaign=12458

   80-160 mg ajánlás a jelenleg hivatalos ajánlás. Ha bizonyítást nyerne, a nagy dózisú C vitamin terápiás hatása, ígérem felemelem a cikkben:)Addig meg türelmesen várakozom…..

Hozzászólás

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Keresd a patikában is!
NutriLAB Cholestin articsóka kapszula 60Xwww.nutrilablog.hu NutrilAB Cinanmon fahéj kivonat kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutriLAB Pinnothin koreai fenyőmag olaj kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutrilAB Szép Álmokat komló kapszula 90X www.nutrilablog.hu NutriLAB Urosept amerikai tőzegáfonya kivonat kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutriLAB 3 Alge tabletta 120X www.nutrilablog.hu