ÚJ készítményeink
Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu
Archívum
Glüko
glukozamin-msn
Slide 2
glukozamin-msn
Slide 3
glukozamin-msn

Ne üljünk a babérjainkon! aranyérbetegség kezelés otthon

Mit tudunk tenni az aranyérbetegség kezelésére házilag?

 Induljunk ki abból, hogy ha a felfázás tüneteit úgy lehet összefoglalni röviden „ha szúr, ha csíp, ha fáj” akkor az aranyér tüneteire a következő az igaz: „ha viszket, ha vérzik, ha fáj”

Aranyér lehetséges okai: ülő életmód www.nutrilablog.hu

 

Aranyér okai egyértelműen a helytelen életmódból következnek. Szerintem már egészen gyermekkorba vissza lehetne menni, mint a pszichológiában, és nyakon csípni a kolbászos kenyeret majszoló gyereket. Mert sajnos ezeket az ízeket, szokásokat tovább visszük felnőtt korunkban is. Rostszegény étrendről lassan már annyit hallunk, hogy a csapból is az folyik ha tehetné, de a gyakorlati megvalósítás valahogy elmarad. Proktológusok (aranyér orvosok így lebutítva) rendelői még tömve vannak.

Mit tudunk tenni az aranyér kezelésére házilag?

Az első és legfontosabb a megelőzés, ha esetleg volt már aranyér akkor a kiújulás megakadályozása. Egy könyvben azt olvastam, hogy a cél a tünetek megszüntetése aranyér megtartása mellett. Mert ugye az aranyér műtétet mindenki halasztgatja, ahogy csak tudja. Jogosan, hiszen aranyerünk a miénk.

Tanácsok:

1, Rostok fogyasztása. Úgy működnek, mint a szivacs, magukba szívják a vizet, így a széklet víztartalmát növelik ami a könnyebb átjutást segíti. Sokszor akkor jut eszébe az embernek amikor már vérzik az aranyér, hogy  itt az idő rostot enni minden mennyiségben. De lehet ilyenkor jobb ha átmegyünk a következő tanácsba. Vérző aranyérnél a kevés táplálék is sok. Mivel a szövetek már szétszakadtak

Aranyér kezelese otthon: rendszeres rost bevitel www.nutrilablog.hu

 

2, Mértékletesség az étkezésnél. Hirtelen nagy mennyiség fogyasztása bizony megpróbálja a bélrendszert. Mint amikor a kígyó tojást nyel, valahogy így kell elképzelni.

3, Mozgás, mindenkinek a stílusa szerint. Ez is egy közhely már. Ami biztos, hogy hosszú utazás, autóban több órán át tartó ülés, mind elősegíti az aranyér kialakulást. Ilyenkor kifejezetten figyeljünk egy kis plusz mozgásra.

4, Aranyér kenőcsök, krémek: ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia. Múltkor hívott egy ismerős, hogy mit csináljon, vérzik. Kapásból a helyi érzéstelenítőst javasoltam. Utána másnak is, majd az szólt, hogy tudom-e, hogy ez a kenőcs csíp. No gyorsan visszahívtam az elsőt, hogy elnézést kérek de előfordult ilyen eset, nem tudtam, bocs. Mondja az első, hogy Ő köszöni, mert neki bejött.
Inkább csak azt emelem ki, hogy több fajta van forgalomban: helyi érzéstelenítős, mentolos, élesztős, baktériumos. Próbálgatni kell, és egyéni érzékenységtől is függ mi lesz a jó. De egy biztos. A  többi tanácsot nem tudja pótolni.

5, Székelést követően a megfelelő WC papír használat. Mivel egy érzékeny felületről van szó egy durva mozdulattal felsérthetjük a felületet ahová berontanak  a kórokozók (ott amúgy is több van a kelleténél), további fertőzéseket, aranyér gyulladását okozva.

6, Csökkenteni kell a húsfogyasztást. Ami tilos az a csípős ételek fogyasztása. Szóval búcsú az Erős Jánostól ha már viszket, fáj vagy vérzik az aranyér.

7, Gyógynövények, gyógynövényből nyert hatóanyagok: vadgesztenye (nagy klasszikus), Hamamelis, Aloe, hesperidin, rutin tartalmú készítmények.

Ne üljünk a babérjainkon! aranyérbetegség kezelése otthon. www.nutrilablog.hu

Aranyérbetegség kezelése házilag. Vadgeszetnye. www.nutrilablog.hu

8, Erőlködésnek véget kell vetni ha egy mód van rá. Türelem! Ha másként nem megy akkor glicerines kúp használata (de csak nagyon ritkán!)

9, Vigyázzunk a hasmenésre. Elhúzódó hasmenés is kedvez aranyér kialakulásnak épp úgy mint a székrekedés.

Találtam pár ötletet egy könyvben. Nekem teljesen új volt. Bátrabbak kipróbálhatják:

Aloe levelet meghámozni kúp formára és a végbélbe helyezni.

Ugyanezt fokhagymával. Estére felhelyezni egy fokhagymát amiről a külső réteget eltávolították és levet is engedett.

Áfonyás pakolás. Szét turmixolt áfonyából egy kanálnyit gézbe rakni és az érintett területre egy órára ráhelyezni. Szükség esetén ismételni.

Ha kedves Olvasónak van még kipróbált ötlete ossza meg velünk. Hátha valakinek pont az a segítség.

Köszönöm.

4 hozzászólás to “Ne üljünk a babérjainkon! aranyérbetegség kezelés otthon”

Hozzászólás

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Keresd a patikában is!
NutriLAB Koenzim Q 10 kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutriLAB Liverprotect máriatövis kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutriLAB Omega 3 1000 mg halolaj kapszula 30X www.nutrilablog.hu NutriLAB Probio 60X kapszula www.nutrilablog.hu NutriLAB 3 Alge tabletta 120X www.nutrilablog.hu NutriLAB Ligetszépe olaj kapszula www.nutrilablog.hu