ÚJ készítményeink
Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu
Archívum
Glüko
glukozamin-msn
Slide 2
glukozamin-msn
Slide 3
glukozamin-msn

Étrend-kiegészítőkről általában

 

Étrend-kiegészítő elnevezés egy viszonylag új fogalom, kategória Magyarországon. Az angol food supplement igen erőltetett fordítása. Személy szerint ijesztőnek tartom. De hát mit csináljunk ha nincs jobb. Tetszik nem tetszik el kell fogadni. Van még egy lehetőség a táplálék-kiegészítő. Főleg testépítők piacán fordul elő.  A kettő teljesen ugyanaz. Ez az utóbbi sem szerencsésebb szerintem.

De azt tudnunk kell, hogy csak a ruha új, a tartalom teljesen ugyanaz. Amit eddig gyógyhatású terméknek hívtak, ha volt rá OGYI engedély az most megszünt. Az EU nagy keresztelőt tartott és lett két nagy kategória: gyógyszer és étrend-kiegészítő (vagy táplálék-kiegészítő). Mivel étrend-kiegészítő mára már mint a tenger a magyar piacon, felmerül a kérdés, hogyan lehet tájékozódni, mi a jó, jobb, esetleg legjobb? Hiszen az egészségünkről van szó.

Először is a tiltó lista:

Milyen hatóanyagokat nem engedélyez az OTH (ANTSZ) Magyaországon forgalomba hozni?

Alkalmazásra nem javasolt gyógynövények listája

És, hogy hol lehet megkeresni, hogy egy gyógynövénnyel kapcsolatos állítás igaz-e:

Európai Élelmiszer Biztonsági Hivatal angol nyelvű keresője:

EFSA kereső

Ebben a keresőben kiválóan lehet tájékozódni. Gyógynövény latin vagy angol nevét beírva tájékoztat, hogy egy gyógynövénynek tulajdonított gyógyhatás:tudományosan elfogadott, jelenleg még vizsgálat tárgya vagy egyáltalán nincs bizonyítva( elutasított).

Jó tájékozódást Mindenkinek!

 

 

Hozzászólás

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Keresd a patikában is!
NutriLAB Koenzim Q 10 kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutriLAB Palmetto törpepálma olaj tökmagolajban kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutrilAB Szép Álmokat komló kapszula 90X www.nutrilablog.hu Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu NutriLAB Ligetszépe olaj kapszula www.nutrilablog.hu NutriLAB B-Complex kapszula www.nutrilablog.hu