ÚJ készítményeink
Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu
Archívum
Glüko
glukozamin-msn
Slide 2
glukozamin-msn
Slide 3
glukozamin-msn

Mi van antibiotikum kezelés után?

Lement az első megfázás hullám. Van aki már túl van az antibiotikum kezelésen is. Valahol a neten találtam egy hirdetést aki azzal hirdette magát, hogy antibiotikum kezelés nélkül gyógynövény hatóanyag tartalommal megoldja a problémát. Nem írom, hogy milyen problémát de lényeg, hogy érezhető volt az antibiotikum ellenesség. Valóban ellenség az antibiotikum?

 

Antibiotikum kezelés www.nutrilablog.hu

Mikor szükséges az antibiotikum kezelés? www.nutrilablog.hu

 

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Vannak esetek amikor nélkülözhető, de vannak komoly esetek amikor nem jó játszani azzal, hogy nem megyünk el orvoshoz (mert, hogy csak ő tud antibiotikumot kiírni). Meg hát a gyógyszerész is kap az igazolványára, ezért ritkán megy a háziorvoshoz:lol:

Egy ismerősöm napokban felhívott, hogy „dől a sárga az orrából, ilyet még nem látott” már egy hete húzza. Ezüstoldattal próbálkozzon e még?. Mondtam Neki próbálkozni lehet de itt már nem ez lesz a megoldás. Hát ez is egy olyan eset amikor már magunkkal szúrunk ki ha nem megyünk el orvoshoz.

Tehát az antiibiotikum szükségszerű és nem az a fajta vegyi anyag aminek rengeteg a mellékhatása. Ha kell hát kell. Egyébként talán mi sem születtünk volna meg ha Fleming nem találja fel a penicillint. Sok dédszülőt megmentett abban az időben. Ha el kezdjük szedni akkor végig kell de legkevesebb 4 nap.

 

Mire kell vigyázni!?

 

Az antibiotikum baktériumellenes hatása miatt nem kíméli a bél baktérium flóráját sem. Bélrendszerünkben milliószámra élnek baktériumok. Jók is rosszak is vegyesen, nagy nagy egyensúlyban. Ez az egyensúly addig tart amíg nem jön váratlan vendégként az antibiotikum. Aki aztán megtizedeli a társaságot. Ebből lesz a baj, ugyanis a szervezetünk számára haszontalan baktériumok valahogy jobban túlélik az inváziót és a felborult egyensúlyban győzedelmeskednek. Ebből a háborúból először csak azt vesszük észre, hogy kialakul egy hasmenéses állapot. Többit kihagynám, nem szeretnék senkit megijeszteni.

 

Az antibiotikumok nem kímélik a bél baktériumokat sem. www.nutrilablog.hu

Az antibiotikum kezelés nem kíméli a bél baktériumainkat. www.nutrilablog.hu

 

Mit tudunk tenni?

Elmúlt évtizedben berobbantak a köztudatba a probiotikum készítmények. Ez tulajdonképpen a jó baktériumok külső bevitelét jelenti kapszula vagy egyéb más formában. Hatásfokát javítja ha prebiotikumot is használunk párhuzamosan. Természetes prebiotikum a hagyma, fokhagyma, bab. A probiotikumok prebiotikumok jelenlétében nagyobb hatásfokkal működnek.

Tehát ha az antibiotikum kezelés után a bélrendszerünk nem úgy működik mint előtte akkor bélflóra helyreállítására van szükség.

Túladagolni nem lehet a felesleg kiürül. Pribiotikumnak így nincs mellékhatása sem

Probiotikum gyerekeknek biztonsággal adható. Sőt szükséges.

Amire fontos figyelni az a garantált baktérium szám. Az a jó ha minél nagyobb.

Joghurt, kefir szintén tartalmaz proboitikus baktériumokat. Kaukázusi hosszú életű emberek egyik titkának ezt nevezik, hogy sok savanyított tejféleséget fogyasztanak. Ájrán is ezek közé tartozik, verhetetlenül finom. Török utazások itala.

Kaukázusi ember ismeri a hosszú élet titkát. www.nutrilablog.hu

 

Nyereményjáték:

Aki az office@nutrilab.hu elküldi vagy feltölti a NutriLAB facebook  oldalára egy savanyított tejféleség (házilag  elkészíthető) receptjét sorsoláson vesz részt ahol egy NutriLAB Probio Caps-kerül kisorsolásra. Beküldési határidő 2011 dec. 31. Recepteket névvel közzétesszük az oldalainkon.

Játszunk egészségeset:)

 

Hozzászólás

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Keresd a patikában is!
NutriLAB Palmetto törpepálma olaj tökmagolajban kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutrilAB Szép Álmokat komló kapszula 90X www.nutrilablog.hu NutriLAB Aloe Vera juice 0.5 L www.nutrilablog.hu NutriLAB Probio 60X kapszula www.nutrilablog.hu Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu NutriLAB B-Complex kapszula www.nutrilablog.hu