ÚJ készítményeink
Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu
Archívum
Glüko
glukozamin-msn
Slide 2
glukozamin-msn
Slide 3
glukozamin-msn

A probiotikum prebiotikum együtt adva hatásosabb

Probiotikum kúra prebiotikummal kiegészítve

Megfázás során kialakult lázas állapot, antibiotikum kúra, esetleg hasmenés a bélflóra normál egyensúlyát megbonthatja. Probiotikum adása mellett prebiotikumok is segítik az eredeti állapot visszaállítását.

probiotikumok

Bélrendszer lakói: nem csak jó baktériumok:)

Mint ahogy az életbe a jó és rossz harcol egymással, nincs ez másképpen a bélrendszerben sem. Az odaérkező megemésztett táplálékot jó és rossz baktériumok milliói várják. 400 m²-en 10 14 számú baktérium. Egészséges állapotban jól megvannak, de ha antibiotikum, citosztatikum, fertőzés, vagy egyszerűen csak a nem megfelelő táplálkozás a rossz oldalra áll, akkor kezdetben egy hasmenéses állapot jelzi, hogy valami megváltozott.

Diszmikrobiózisról akkor beszélünk ha a normál bélflóra helyét vírusok, gombák és más típusú baktériumok veszik át.

Természetes probiotikumok a savanyított tejféleségek mint a joghurt, kefir, ayran is segítenek, de a magyar joghurt fogyasztás még messze le van maradva a kaukázusi átlagtól. Egyesek a probiotikumra vezetik vissza a hosszú élet titkát is.

Probiotikumot tartalmazó készítményeknek sarkalatos pontja a baktériumszám. Nincs az a tökéletes technológia ami a baktériumok nagy utazását garantálná a fogyasztóig.
Valamilyen százalékban mindig számítani kell a pusztulásukra. Ezért fontos a minél magasabb baktérium szám jelenléte a gyártás pillanatában.

Prebiotikumok a probiotikumok segítői

Normál bélflóra életben maradásához szükség van rostokra, tápanyagokra, oligoszacharidokra. Ez utóbbiak a tulajdonképpeni prebiotikumok. Nem megfelelő táplálkozás miatt kevesebb kerül a szervezetbe, így károsul a baktériumok szaporodásának feltétele. Prebiotikus anyagokra a gyomorsav gyakorlatilag nem hat, hatásukat a bélrendszer alsó szakaszában fejtik ki.

prebiotikum-voros-hagyma-fokhagyma

Természetes prebiotikum: vörös hagyma, fokhagyma

 

 

 

 

Természetes prebiotikumokat találunk a csicsókában, hagymában, fokhagymában, articsókában, cikóriában, babban, borsóban .

 

 

 

 

 

 

 

 

Prebiotikumok több pontos segítik a probiotikumokat:

• támogatják a probiotikus baktérimuk szaporodását
• megakadályozzák a rossz baktériumok megtapadását a bélfalon
• prebiotikumok jelenlétében a béltartalom hasznos baktérium tartalma nő, a patogén baktériumok száma pedig csökken
• elősegíti egyes ásványi anyagok és nyomelemek (kalcium, magnézium, cink, vas) felszívódását

Végezetül elmondható, hogy prebiotikummal kombinált probitikus kúrára mindig szükség lehet ha fennáll a gyanúja, jele a normál bélflóra egyensúly felbomlásának.

 

3 hozzászólás to “A probiotikum prebiotikum együtt adva hatásosabb”

 • Az új könyvemben ( Teljesítményfokozó sporttáplálkozás ) is sok helyen sok szó esik az immunrendszer támogatásáról, bélflóra rendbetételéről is bővebben írok.

  Amit fontos tudni: kialvatlanság is árt a bélflórának! Röviden a lényeg:

  “Ahogy azt az immunrendszer és a stresszhatások összefüggéseinek tárgyalásakor ismertettem, a kialvatlanság, érzelmi vagy egyéb eredetű stresszhatás is felborítja az emésztőrendszer és a szervezet más területeinek flóráját, így elősegítve a különböző patogének elszaporodását és akár szisztémás elterjedését is.”

  Az antibiotikum-kúrák több pedig évre kedvezőtlenül módosíthatják a bélflórát ha ez ellen nem teszünk aktívan!

  Kapcsolódó fejezetek:
  Funkcionális élelmiszerek a sporttáplálkozásban
  A pre- és probiotikumok alkalmazási lehetőségei a sporttáplálkozásban
  A pre- és probiotikumok felhasználásának lehetőségei a sportban
  Mikroorganizmusok a teljesítményfokozásban

  http://www.sportorvos.hu/sportorvos/20120630/megjelent_a_teljesitmenyfokozo_sporttaplalkozas_cimu_konyv/

 • Özv.Láng Jenöné:

  A nevét szeretném meg tudni a pre-és probiotikumnak. Sajnos nyugdijamból nemtudok , vásárolni,csak szükségem lenne rá.Már vettem egyet de sajnos nem jó. Tisztelettel. Láng Jenöné

Hozzászólás

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Keresd a patikában is!
NutriLAB Palmetto törpepálma olaj tökmagolajban kapszula 60X www.nutrilablog.hu NutrilAB Szép Álmokat komló kapszula 90X www.nutrilablog.hu NutriLAB Aloe Vera juice 0.5 L www.nutrilablog.hu NutriLAB Probio 60X kapszula www.nutrilablog.hu Dynamic Folyékony C- komplex 237 ml www.nutrilablog.hu NutriLAB B-Complex kapszula www.nutrilablog.hu